KAKO BISTE POČELI SKIDATI KILOGRAME PRVO “IZLIJEČITE” CRIJEVA

U SAMO NEKOLIKO DANA MOŽETE POBOLJŠATI OPŠTE STANJE CRIJEVA KAKO BISTE POČELI DA MRŠAVITE. TAJNA JE U LOŠIM I DOBRIM BAKTERIJAMA U SISTEMU ZA VARENJE!

Loše bakterije koje se “hrane” nezdravom hranom, stresnim životom, nekretanjem i ostalim boljkama modernog života, podstiču upale u tijelu koje su glavni uzrok debljanja ili neuspješnog mršavljenja. Počnite s malim promjenama i rezultat ćete vidjeti jako brzo.

Izbjegavajte prerađevine i namirnice koje u sebi imaju puno šećera i ugljenih hidrata. Istraživanja su pokazala da šećeri i vještački zaslađivači mogu da smanje nivo dobrih bakterija u crijevima.

Vlakna i probiotici

Vlakna smanjuju nivo šećera u krvi, redukuju holesterol i podstiču mršavljenje. Vlakna će i smanjiti brzinu kojom hrana ulazi u krvotok, a ubrzava proces izlaska hrane iz tjela kroz probavni sistem, što znači da ćete se duže osjećati sitima. Dobri izvori vlakana su: chia sjemenke, prasa, bijeli luk, luk, artičoke. Dnevno treba uzeti 25 grama i više.

Jedno je istraživanje pokazalo da žene koje su uzimale probiotike 24 sedmice mršave 51 posto više od onih koji ne piju probiotike. Jogurt i kefir su dobri probiotici.

Kontrolišite štitnu žlijezdu!

Kompleksna je veza hormona i crijeva. Prekomjerna trežina može biti znak sporijeg rada štitnjače.

(ordinacija.vecernji.hr)

Post Author: administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.