Zidane doveo prvo pojačnje za 50 miliona eura: Militao novi igrač Real Madrida

Ekipa Real Madrida dovela je prvo pojačanje za sljedeću sezonu, a Kraljevski klub je u transferu vrijednom 50 miliona eura potpisao defanzivca Porta Edera Militaoa.

Ovaj Brazilac potpisao je ugovor na šest godina s Real Madridom, a kupljen je tako što je Kraljevski klub platio njegovu otkupnu klauzulu u vrijednosti od 50 miliona eura.

Militao podjednako dobro može igrati na pozicijama štopera i desnog beka, ali će ga Zidane vjerovatno koristiti u srcu odbrane s obzirom na to da Zidane ima izuzetno visoko mišljenje o Daniju Carvajalu.

Novi igrač Real Madrida u Porto je stigao iz Sao Paula i nakon samo godinu dana portugalski mediji prozvali su ga novim Pepeom, a pored Madriđana interes za njegovo dovođenje pokazao je i Manchester United

Ovaj igrač će tako postati prvo pojačanje Zinedinea Zidanea koji se nedavno nakon nepunih godinu dana vratio na klupu Real Madrida, a pored njega očekuje se da će Florentino Perez na raspolaganje staviti još 300 miliona eura kako bi francuski stručnjak doveo željena pojačanja.

Izvor: klix.ba

Post Author: kemalrose