Muškarac iz Škotske obilazi svijet sa mačkom koju je pronašao na granici BiH

Dean Nicholson je odlučio obići svijet na biciklu, a na granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine je u decembru ove godine pronašao mače koje je poveo sa sobom u svjetske avanture.

Čim ju je pronašao, otišao je veterinaru da obavi potrebne preglede i vakciniše macu. Zatim je odlučio tražiti podršku pratioca na Instagramu te ih je zamolio za finansijsku podršku kako bi mogao nastaviti svoj put sa mačkom koju je nazvao Nala.

“U Crnoj Gori smo obilazili napuštene vile i skrivene plaže, sa Nalom na ramenima prolazio sam kroz dobre i loše situacije koje su mi se dešavale na mom putu. Ubrzo je došao i Božić koji smo proveli u albanskom hotelu istražujući sve ono što Albanija ima da ponudi. Nakon 27 dana se vrijeme znatno popravilo pa smo otputovali dalje u Grčku”, napisao je Dean dodavši da se nada da će on i njegova ljubimica dobiti dovoljno donacija da mogu nastaviti putovati i naposlijetku se vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Dean je istetovirao Nalinu šapu na sebi, a njegovu ljubav prema maci dokazuje i činjenica da je prošao “kroz sito i rešeto” kako bi je zadržao. Naime, na granicama je imao problema zbog prenošenja Nale koje je, srećom, uspješno riješio.

Izvor: klix.ba

Post Author: kemalrose