ŠOK OTKRIĆE: Nije Prala Kosu Šamponom Osam Meseci, Evo Kako Sada Izgleda

Njeno iskustvo naučilo ju je da ne postoji ništa u njenom svakidašnjem životu što radi, a što se ne može isprati toplom vodom.

Kako izgleda kosa nakon što je ne operete šamponom ni regeneratorom godinu dana?

To je saznala 28 godišnja majka dvoje dece iz Australije koja je odlučila da prestane da koristi ove proizvode zbog raznih “štetnih sastojaka” koji se u njima nalaze.

“Zar nije čudno da prilikom tuširanja i pranja kose moramo da koristimo istovremeno čak tri različita proizvoda? I jesu li nam oni zaista potrebni ili smo naučeni na to da bismo više trošili i kupovali“, zapitala se Virdžinija Tapskot na svom blogu.

Njeno iskustvo naučilo ju je da ne postoji ništa u njenom svakidašnjem životu što radi, a što se ne može isprati toplom vodom. I sodom bikarbonom.

Šamponiranje kose uklanja prirodna ulja s vlasi i temena, što podstiče na proizvodnju više masnoće. Što češće šamponirate kosu, to telo prizvodi više prirodnih ulja kako bi zaštitilo teme. I nađete se u začaranom krugu masne kose. Što se šampon koji koristite više peni na vašem temenu, to sadrži više sastojaka.

Soda bikarbona takođe uklanja masnoću s temena pa je Virdžinija često kombinovala masku sa sodom, bananom i sirovim jajetom koju je stavljala na kosu kako bi je “nahranila“.

“Prestala sam da koristim šampon za kosu i niko nije umro!”

Otkrila je i da njena kosa ne miriše na ruže, ali i ne smrdi na ukiseljeno mleko, navodi u blogu. “Miriše kao kosa”.

vecernji.hr

Post Author: administrator