Lady Gaga na Siciliji? Italijanska ostrva kao prava rajska oaza

Da li je letovanje najjeftinije u Grčkoj, Italiji, Turskoj ili nekoj drugoj zemlji zavisi od vrste usluge koju turisti žele

Planirajući letovanje obično vodite računa o posećenosti letovališta, položaju smeštaja u odnosu na plažu ili centar mesta, o kvalitetu usluga…A šta uvrstiti u prioritete kada vas broj slobodnih kapaciteta ograničava u izboru? Uglavnom su na prvom mestu dobre plaže i kvalitet smeštaja. Upravo to obezbeđeno je na prelepim ostrvima Italije.

Sardinija, sa svojih 2.000 km obale, poznata je po svojim plažama, uvalama, zalivima i pećinama, svetlucavom plavom moru. Lokalno stanovništvo tvrdi da su sve plaže ovog ostrva najlepše, što nije daleko od istine.

Sardinija

Foto: Pixabay

Osim smaragdnog mora, turiste privlači bogato nasledstvo i istorija koje uspešno promoviše Severna Sardinija. Tradicija i uticaji na ovom području podsećaju na antički izgubljeni svet uživanja, izobilja I glamura. Očaravajući deo obale je svakako i arhipelag La Madalena, čiji obilazak predstavlja  samo jedan od izleta koji možete iskoristiti dok ste na destinaciji. Lepota Sardinije je fascinantna i stvarna, ali i dostupna  jer je agencija “Viva travel” za ovu letnju sezonu obezbedila čarter letove. Rezervacije aranžmana mogu se izvršiti već za polazak 22.07. Mesta za sada ima u hotelu La Margharita 3*/ 10 noćenje sa doručkom  po ceni od 780 evra sa ukljućenom avionskom kartom.

Viva travel

Foto: Promo

Još od šezdesetih godina Sardinija je veoma uzbudljivo i luksuzno mesto za odmor brojnim umetnicima, muzičarima, političkim moćnicima. Omiljeno je mesto Džordžu Kluniju, Stingu, Harisonu Fordu.

Možda budete te sreće da neku svetsku zvezdu zaista i sretnete dok boravite na ostrvima Italije. Sicilija je najveće ostrvo na Mediteranu, što ne znači da su i veće šanse za to, ali nikad se ne zna.

Da li ste znali da su ove slavne ličnosti poreklom sa Sicilije?
Lady Gaga – iako rođena u Njujorku, deda po ocu je emigrirao iz Mesine 1908 godine (treći po veličini grad na Siciliji)
Al Paćino – rođen na Menhetnu, sin je emigranata iz Mesine i Korleonea, čuvenog mesta poznatog po mafiji u blizini Palerma.
Martin Skroseze – oba roditelja čuvenog reditelja su poreklom iz Palerma
Džon Travolta, Lajza Mineli, Frenk Sinatra – takođe su poreklom sa Sicilije

Pripremite se, jer vas avantura čeka već od 29. jula. Bogatstvo zelenila, čista mora, kulinarski specijaliteti i gostoprimstvo Sicilijanaca učiniće vaše putovanje posebnim. Na Siciliju idu oni koji su ljubitelji aktivnog odmora, jer ostrvo ima mnogo toga da ponudi – obilazak sicilijanskih sela u kojima je sniman čuveni film “Kum” , jedini živi vulkan Etna, Sirakuza, Palermo, Eolska ostrva, nacionalni park Isola Bella … Najatraktivnija letovalište na Siciliji su Letojani, Đardni Naksos i Taormina gde ćete i biti smešteni u zavisnosti od izabranog hotela. Agencija “Viva travel” izdvaja iz ponude sledeće aranžmane:

SICILIJA  za 29.07.   AVIO KARTA + HOTEL / 10 noćenja
– San Pietro 3* / PP  / Letojani – od 654€ 
– Baia Degli  Dei 3* / PP / Đardini Naksos – od 740€ 
– Villa Athena 3* / PP / Đardini Naksos – od 760€ 
– Baia Azzurra 4* / PP / Taormina Mare – od 780€

Viva travel

Foto: Promo

Ukoliko ste nestrpljivi, ugrabite mesto za polazak 19.07. u hotelu San Vincenzo  4* koji se nalazi na glavnom šetalištu Letojanija, preko puta  plaže po ceni aranžmana od 724 evra. U cenu je uključena avio karta, usluga polupansiona za 10 dana,  ležaljke i suncobrani. 

Ostaje vam da spakujete najbitnije potrepštine za leto i vaš odmor može da počne!

Za više informacija o letovanju informišite se preko internet strane www.vivatravel.rs

(Telegraf.rs/PR)

Post Author: anonimac5