Jesenja žega: Najpoznatiji grčki meteorolog tvrdi da će ovaj septembar biti najbolji za letovanje

Grčki meteorolog Sakis Arnautoglu čovek je kome se najviše veruje kada su vremenske prilike u pitanju, a sada je konačno objavio na svom Fejsbuk profilu dugoročnu prognozu za septembar u Grčkoj.

– Septembar će biti dosta suv, sa visokim temperaturama za ovo doba godine. Čitava ova prognoza može se nazvati jesenjom žegom!

Vremenska prognoza za septembar, Grčka

 Sredinom septembra ciklon će Sredozemlju doneti topli vazduh iz severne Afrike zbog čega će se leto barem na još nekoliko nedelja u punom sjaju vratiti na velika vrata sa temperaturama preko 30 stepeni.

Što se tiče severa Grčke, temperatura je trenutno oko 30 stepeni, a ovakvo vreme će se zadržati sve do sredine oktobra.

Jedini hladniji, a za neke prijatniji period biće od 7. do 14. septembra kada sledi postepeni pad temperature. I pored toga prosečne dnevne temperature iznosiće oko 25 stepeni u proseku na Halkidikiju, što je uobičajeno za ovo doba godine, ali i razlog zašto mnogi biraju letovanje u septembru.

Ko je pak, željan julskog leta – podsetimo, zbog vrelog vazduha koji stiže iz Afrike jug Grčke biće vanredno topao za ovo doba godine, pa su Jonska i ostrva Dodekaneza idealan izbor za vas.

izvor: telegraf.rs

Post Author: kemalrose